Вижте кои други фирми се включиха в битката срещу COVID-19

NOVA продължава да ви разказва за големите дарители във време на извънредно положение.

21 фирми от Ловеч и региона дариха на местната болница 267 000 лева.

„Тази сума, под формата на консумативи и оборудване, ще бъде използвана за многопрофилната болница”, обясни кметът на Ловеч Корнелия Маринова. Респиратори, ултразвуков ехограф, реанимобилни легла - това са само част от нещата, които ще бъдат закупени с щедрото дарение.

„Преди броени дни семейство Домусчиеви - Петър и Маргарита, дариха 100 000 лева, те вече са пък по сметката на Община Ловеч”, заяви Корнелия Маринова. С тези средства ще бъдат закупени още един стационарен респиратор, анестезиологичен апарат и операционна маса за многопрофилната болница в Ловеч.

България получи 15 тона медицински предпазни средства. Те пристигат от Обединените арабски емирства. В замяна две български фирми – „Градус” и „Интръст”, са дарили на емирствата 32 тона храни.

Фармацевтичната компания „Натурпродукт” дари 50 000 лева на Министерството на здравеопазването за подпомагане на лечебните заведения в борбата срещу COVID-19.

Платежният и картов оператор БОРИКА направи дарение от 36 000 лева за университетската болница „Света Марина“ в Плевен. С дарената сума болницата е купила респираторен вентилатор за интензивни грижи.

Дарител стана и Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. Оттам дариха 51 660 лева за спешните медици в София-град и област. Парите събрали служителите на комисията с ясна цел - закупуване на предпазни облекла.

„С тези средства трябва да бъдат закупени маски, гащеризони и PCR тестове за изследване на нашите хора”, обясни д-р Георги Гелев, директор на Центъра за спешна медицинска помощ в София. 

При предишните тестове положителни проби за коронавирус дадоха осем служители на Спешна помощ.

„Искам да кажа едно голямо "благодаря" от мое име и това на работещите тук,”, заяви още д-р Гелев.

Тече и кампанията на Нова Броудкастинг Груп, в която служителите на NOVA ще опитаме да помогнем на всеки, изпаднал в нужда. Всеки нуждаещ се може да ни изпрати мейл на zaedno@ntv.bg

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!