В щата вече има указание за задължително носене на маски на обществени места

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо удължи извънредните мерки за сигурност до 15 май. Той отбеляза намаляващия брой на хоспитализираните и на пациентите с коронавирус, приети за интензивно лечение, но заяви, че честотата на инфекциите ще трябва да намалее значително, преди икономиката да може да започне да работи отново, предаде БГНЕС.

Губернаторът на Ню Йорк призова жителите да носят маски

"Бих искал да видя, че процентът на заразените е спаднал още повече", каза Куомо на ежедневния си брифинг. Той съобщи, че през последното денонощие са починали 606 заразени, което е най-малкият брой жертви за денонощие от 10 дни насам.

"Не искам да правя прогнози за след този период. Един месец е много време", каза Куомо. В щата вече има указание за задължително носене на маски на обществени места и спазване на социална дистанция от 1,8 метра.

Губернаторът заяви, че Ню Йорк, където най-малко 11 586 души с COVID-19 са загинали и над половин милион са дали положителни проби, би дарил по 100 респиратора за тежко засегнатите от заразата Ню Джърси и Мичиган и 50 апарата - за Мериленд.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.