Фаталният инцидент станал в София

Известният телевизионен водещ Милен Цветков загина в жестока катастрофа. Фаталният сблъсък между два джипа стана край мол в София навръх Великден. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ФАТАЛНИЯ ИНЦИДЕНТ ТУК

Журналистът е издъхнал на път за болницата, научи NOVA. Бил е с много тежки травми от силния удар, който свидетели описват като бомба. Цветков чакал на червен светофар, когато другата кола се забила в задната част на автомобила му.

Водачът, предизвикал инцидента - мъж на 22 години, е шофирал под въздействието на наркотици, научи още NOVA.

Милен Цветков бе едно от емблематичните лица в историята на NOVA. Преди да се присъедини към екипа на медията, зрителите го познават от ефира на Българската национална телевизия, където трупа опит като репортер и водещ на новинарската емисия „По света и у нас”. 
През 2000 г. е поканен в NOVA като водещ на „Здравей, България”. Именно той е човекът, който поставя началото на политическия сутрешен блок такъв, какъвто го познаваме днес. Милен Цветков първи въведе политическите интервюта рано сутрин, а също така даде думата на зрителите чрез откритата телефонна линия в ефир.

През годините поемаше различни предизвикателства в NOVA – освен като лице на сутрешния блок, кариерата му включваше още водещ на предаването „60 минути с Милен Цветков”, водещ на четвъртия сезон на Big Brother (през 2008 г.), а така също и водещ на новинарската емисия на медията. След като за период от една година (от 2010  г. до 2011 г.) напуска NOVA, през 2011 г. отново се завърна в нейния ефир, но вече като водещ на „Часът на Милен Цветков”. Милен Цветков бе известен със своя провокативен и нестандартен стил, който никога не оставяше зрителите и събеседниците му безучастни. 

Една от последните му изяви беше на представянето на книгата на Асен Агов преди около месец. 

Екипът на NOVA изказва искрени съболезнования към семейството и близките на Милен Цветков. Поклон пред паметта му!