Учебните заведения ще останат затворени и след 11 май

Френският премиер Едуар Филип не изключи носенето на маски в обществения транспорт да стане задължително и след края на строгата карантина в страната, предаде БГНЕС.Режимът на изолация в страната поради коронавирусната епидемия беше удължен до 11 май. След 11 май се очаква Франция постепенно да отслабва строгите мерки за борба с пандемията, ако санитарната обстановка го позволява.

894 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

Строгите ограничения за движение на хора са в сила от 17 март. Във Франция са затворени кафенета, ресторанти, кина, музеи, паркове, нехранителни магазини, образователни институции. "Транспортът е едно от местата, където може да се изисква носенето на маски след 11 май", каза Филип на пресконференция, отбелязвайки, че постепенното отпадане на карантината се обсъжда в момента.

Над 160 000 са вече жертвите с коронавирус в света

Премиерът обясни, че че магазините, които са затворени, ще се отварят постепенно след очакваната крайна дата на строгите карантинни мерки. Филип предупреди, че учебните заведения във Франция ще останат затворени и след 11 май.

Според последните данни броят на жертвите на коронавирус във Франция е 19 718 г, а заразените са повече от 112 000.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!