Скандалното видео с разголени момичета предизвика остра обществена реакция

Правосъдният министър Данаил Кирилов разпореди проверка на случая със заснемането на видеоклип в сградата на Съдебната палата в София. Видеото предизвика остра обществена реакция и бе окачествен като уронващ престижа на съдебната власт, съобщават от Министерството на правосъдието.

Заснеха скандален клип с разголени момичета в Съдебната палата (ВИДЕО)

Проверката беше възложена на Главна дирекция „Охрана”. След нея стана ясно, че видеоклипът е заснет на 16 февруари, което е било неделя. Екипът е бил на продуцента „Ню Ърбън Продукшънс”, а посочената цел на видео заснемането е била „кадри за видеоклип към саундтрака на филма „Married Young”. 16 души са участвали в клипа. Те са били допуснати в сградата от служителите на ГДО след писмо от началника на отдел „Управление на собствеността“ при ВКС.

В писмото се посочва, че достъпът трябва да бъде осъществен по силата на договор между „Ню Ърбън Продукшънс” и ВКС. Предоставя се и списък с лицата, които да бъдат допуснати. Така служителите на ГДО са били длъжни да осигурят единствено пропускателния режим в сградата. Всички останали действия по видео заснемането в Съдебната палата в София са предмет на договорните отношения между продуцента и ВКС, съобщават от правосъдното министерство.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.