Премиерът инспектира фабрика за производство на защитни облекла

Премиерът Бойко Борисов и началникът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски посетиха фабрика за производство на защитни облекла за медици. Според информацията, до момента са произведени 15 хиляди облекла. Само за тази седмица са пуснати нови 9000. Фирмата произвежда по около 3 хиляди облекла дневно, като този капацитет може да бъде увеличен при нужда, a още днес 4 хиляди облекла ще бъдат експедирани за страната. 

Борисов обясни, че всички негови колеги в Европа са отправили искания за закупуване на защитни екипи. "Не искам да има медицински лица без защитни облекла у нас. Колегите от Европа постоянно отправят запитвания за такива. Ще се презапасим и ще помогнем и на тях. Германците разрешиха да слагаме техния щемпел на нашите облекла", добави той.

Премиерът изрази и надежда, че всичко ще приключи до лятото и няма да има нужда от такъв вид екипировка. 

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!