В няколко държави по света няма регистриран нито един случай с COVID-19

Правителствата по цял свят се борят с осакатяващите последици от коронавируса. Но някои държави все още не са се сблъскали с пандемията от COVID-19 и не са регистрирали нито един случай на заразен, предаде "Дейли телеграф".

2 милиона и 400 хиляди души по света са заразени с коронавирус

Общо 15 държави и 11 задморски територии на някои държави нямат потвърден случай на коронавирус. Данните се отнасят до 19 април. Държавите, в които няма коронавирус, са Коморските острови, Кирибати, африканската държава Лесото, Маршалови острови, Микронезия, Науру, Палау, Самоа, Соломонови острови, Таджикистан, Тонга, Туркменистан, Тувалу, Вануату и Северна Корея.

Франция не очаква спад на смъртните случаи скоро

Сред британските територии, на които няма случай на COVID-19, са Островите Питкерн, Света Елена, Възнесение и Тристан да Куня. Не са засегнати и австралийските острови Рождество, Норфолкски и Кокосови острови. На новозеландските острови Кук, Ниуе и Токелау също няма потвърден случай с коронавирус. Заразени с COVID-19 не са регистрирани и в Американска Самоа, Уолис и Футуна и в Свалбард.

ПОЛОЖИТЕЛЕН РЕКОРД: Близо 3 000 излекувани от COVID-19 в Италия за ден

Фактът, че повечето от тях са отдалечени от цивилизацията и че са туристически дестинации с малко местно население, спомага за опазването им от пандемията. Някои от тях взеха бързи и драстични мерки, за да предотвратят евентуална пандемия. Тонга, например, затвори границите си, обяви извънредно положение и въведе полицейски час.

Испания не бърза да отхлабва мерките срещу пандемията от коронавирус

Данните от някои държави обаче са подложени на съмнения, тъй като са в огромна близост до силно засегнати страни, пише още "Дейли телеграф". Северна Корея продължава да твърди, че няма нито един случай, въпреки че в съседна Южна Корея има над 10 000 заразени с COVID-19.

Туркменистан граничи с четири засегнати от коронавируса държави, но не съобщава за нито един заразен от близо 6-милионното си население. Подобна е ситуацията в Таджикистан, която граничи с Китай. Страната е с 9,1 милиона души население, но президентът твърди, че няма заразен с COVID-19.

Коморските острови и Лесото са единствените африкански държави, в които няма коронавирус. Експерти смятат, че за Лесото това е малко вероятно, тъй като граничи с Южна Африка, а там случаите на заразени са хиляди.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!