С две линейки те бяха откарани във врачанската болница

Изведоха от дома за възрастни хора в село Гара Орешец осемте обитатели, които дадоха положителни проби за COVID-19. С две линейки те бяха откарани във врачанската болница.

Дотук се стигна, след като във вторник стана ясно, че един и същи персонал се грижи и за възрастните хора с положителни проби, и за онези, които не са заразени.

COVID-19 В СТАРЧЕСКИ ДОМ: Един персонал се грижи и за болни, и за здрави

Тази сутрин осемте мъже и жени с COVID-19 бяха изведени от дома с две линейки. Седем от тях бяха закарани в инфекциозното отделение на врачанската болница, а един беше откаран към София.

 

За предпазването им от вируса вчера на дома бяха раздадени костюми от 1984 година. Министърът на здравеопазването пристигна днес във Видин, за да донесе нови защитни костюми и да обясни за старите.

„Бяха поискани от дома за възрастни хора калцуни, които се предоставиха от държавния резерв. Това е по тяхно искане. Явно са преценили, че има много по-голям защитен ефект от тези калцуни”, посочи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

В дома остават 13 домуващи и 6 души персонал. Ще бъде направена и пълна дезинфекция. „На този етап персоналът, който е вътре, остава във вида в който е, до получаване на други инструкции”, каза кметът на Димово Светослав Славчев. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!