То е момченце и се казва X Æ A-12

Бизнес магнатът Илън Мъск и певицата Граймс потвърдиха избора на име за новородената си рожба. Бебето е момченце и се казва X Æ A-12. Още не е ясно как точно се произнася то.Това разкритие провокира мнозина от потребителите на Twitter да пуснат шеги относно бъдещето на милиардерския наследник.

Илон Мъск стана баща за шести път (СНИМКА)

Илън Мъск и Граймс обявиха раждането на сина им в понеделник. "Майката и бебето са добре", написа в социалната мрежа Twitter 48-годишният милиардер.

Какво означава името?

"Æ", лигатура на "a" и "e", срещана в латинския и староанглийския език, вече е излязла от употреба. Въпреки това, в някои езици като датски, норвежки и исландски "Æ" бива класифицира като буква. Певицата е използвала "Æ" и преди, именувайки песен от последния си албум "4ÆM". A-12 пък е самолет Lockheed, построен за ЦРУ.

Законно ли е това?

Смята се, че Граймс може да е родила в Калифорния, където определени имена не могат да бъдат регистрирани.

Законът там твърди, че при регистрация на новороденото не могат да се използват пиктограми, идеограми и диакритични марки като "è", "ñ", "ē", "ç". Имената трябва да се състоят от 26-те букви от азбуката.

Шефът на компанията Tesla и канадската изпълнителка се появиха публично за първи път заедно през 2018 г. Това е първо дете за Граймс и шесто за Илън Мъск.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.