Моделът пое две инициативи - в помощ на медици от столична болница и за спасяане на книги

Моделът, телевизионен водещ и автор на детски книги Гери Дончева отбеляза имения си ден в изолация. Това я накарало да осъзнае, че растоянието не може да бъде повод за разделение на човешката обич.

Гери Дончева написа нова детска книжка

Тя стартира кауза в помощ на болница „Сердика“ и помоли за помощ своите фенове. „Призовах ги, който ме чувства близка, независимо дали сме приятели, познати или просто ме харесват, да подкрепят моята идея. Тя е за тестване на медиците от болницата. За първия ѝ етап бяха необходими 1000 лева от общо 3500. Събраха се 1643 лева. С остатъка ще ремонтираме един от салоните на Дома за възрастни хора в Банкя“, сподели в предаването „Събуди се“ Гери Дончева.

Моделът стартира и кампания за спасяване на книги. Инициативата се зародила, след като популярен фотограф публикувал снимки на изхвърлени такива на боклука. „Тогава ми хрумна да спасим тези книги и да ги дарим на някой, който ще им се зарадвал. Призовах всеки, който иска да изхвърля такива, да не го прави и да ги дари на болница „Сердика“, обясни тя.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.