Коментар по темата от журналистите Владимир Стоянов и Ивайло Крачунов

„Случващото се е изключителна гавра с един от най-великите футболни клубове в България. Това е подигравка от страна на Васил Божков с феновете на ПФК Левски. По мое мнение, чрез тези действия, се търси резултат, който да дестабилизира правителството“, заяви журналистът Владимир Стоянов в ефира на "Плюс-Минус. Коментарът след новините" относно прехвърлянето на акциите на клуба от собственика Васил Божков към премиера Бойко Борисов, който пък ги отказа.

Божков предаде акциите на "Левски" на премиера, той отказа да ги приеме

По негово мнение до броени дни клубът може да попадне в още по-тежка ситуация. Ако играчите си тръгнат по вина на отбора, това ще означава допълнителни задължения. „Липсата на последователност и ясни идеи пречат на клуба. Има много хора, които са повече фенове, а не професионалисти. Време е феновете да имат важна част в структурата на ПФК Левски“, каза Стоянов.

Коментар по темата направи и журналистът Ивайло Крачунов, като според него футболните клубове трябва да бъдат управлявани с хладно сърце и ум.

„Още преди дни Божков нападна Борисов и Горанов, днешните действия са продължение на това. Темата се политизира, защото тези отбори имат голяма маса фенове. Това е опит за издействане на индулгенция на Васил Божков“, каза Крачунов.

Според журналиста най-добрата опция за клуба би била бюджетът да се редуцира. „Сегашният бюджет ще е непосилен за много хора. Нужно е да се потърсят по-сериозни спонсори, а не хора, които да гасят пожари“.

Целия разговор по темата гледайте във видеото