Вижте какво още каза лидерът на ВОЛЯ

Министерството на финансите предлага създаването на държавно предприятие „Държавна петролна компания“ към министъра на икономиката, която да изпълнява всички функции на държавния резерв за съхранение и обновяване на резервите на петролни енергийни продукти. Така ще се оптимизира управлението на задължителните резерви и ще се гарантира постигането им и устойчивото им поддържане в изпълнение на изискванията на европейското законодателство, съобщиха от финансовото министерство. 

Това предложение се лансира в продължение на няколко години и от Веселин Марешки, който е лидер на партия ВОЛЯ и зам.-председател на Народното събрание. 

Министерството на финансите предлага създаването на държавни бензиностанции

"Реализацията на проекта за държавни бензиностанции ще отнеме не повече от 2 години", заяви Марешки за "Плюс-Минус. Коментарът след новините".

"С моя нищожен ресурс аз успях да изградя около 20 обекта за 1 година. Считам, че за този период държавата, с всички ресурси, които има, може да изгради бензиностанции във всички райони", категоричен бе той.

"Наистина решението е взето много бързо и не са много наясно как да стане. Това може да бъде една компания под шапката на Министерството на икономика и няма нужда от законопроект. Нито ресурсът, нито времето е толкова проблематично", посочи депутатът.

"Времето не е много, необходимият ресурс е около 100 милиона евро", уточни той.

КРИБ подкрепя създаването на „Държавна петролна компания“, Домусчиев смята, че това ще е краят на монополите

По думите му инфраструктурата трябва да е такава, че всеки гражданин да има достъп до тази бензиностанция в периметър не повече от 20-30 км.

"Не внасям горива и нямам отношение към държавния резерв. Чувам, че не се плащат акцизи. Една такава компания би помогнала за изсветляването на бизнеса", коментира още депутатът.

И допълни: "Това, което правя аз и други колеги, показва, че има възможност цените да са по-ниски. Нито една лоукост компания не е убила бизнеса на големите компании".

Целия разговор гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.