Ще има стриктни мерки за посетителите

Италианските музеи и други културни обекти може да отворят в понеделник и през следващите дни на седмицата, след облекчаването на органичителните мерки в страната срещу разпространението на новия коронавирус, съобщи ДПА.

 

Видео: Руптли

 

Светът, какъвто никога не сме го виждали (ГАЛЕРИЯ)

Има и обекти, които не бързат да заработят отново. Колизуемът в Рим планира да отвори в края на май, казаха от пресслужбата през почивните дни. Историческият обект подготвя междувременно стриктни мерки за посетителите, сред които е и дистанционно измерване на телесната им температура, предаде БТА.

ОЧАКВАНИЯ vs РЕАЛНОСТ: Как изглеждат всъщност мечтаните дестинации? (ГАЛЕРИЯ)

 

Видео: Руптли

Ватиканските музеи, които са сред най-популярните в света и археологическите разкопки на Помпей трескаво се готвят да заработят отново.

През юни Дворецът на дожите във Венеция ще отвори врати за туристи. На 2 юни се готви да заработи за посетители и Галерия дел Академия във Флоренция.

Рим - вечният град с вечната красота (ГАЛЕРИЯ)

Културните институции планират да ограничат броя на посетителите и да гарантират стриктно спазване на дистанция, за да се предотврати разпространяването на новия коронавирус.
Капитолийските музеи в Рим се готвят да посрещнат посетители във вторник. И галерия "Уфици" във Флоренция възнамерява скоро да заработи.

12 любопитни места на Земята, които никога няма да видите (ГАЛЕРИЯ)

Италия есред европейските страни, засегнати най-силно от новия коронавирус.  Разпространението му бе концентрирано в северните райони на страната. 

КРАСОТА И ИСТОРИЯ: Най-старите градове в света (ГАЛЕРИЯ)

13 зашеметяващи места, за които не подозирате (ГАЛЕРИЯ)

Малдивите - удивителният рай на Земята (ГАЛЕРИЯ)

20 пленителни места в България, които трябва да посетите (ГАЛЕРИЯ)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.