Най-романтичното място на света, където дъхът ти спира

Малдиви – раят на Земята, най-романтичното и отпускащо място на света. Това е едно от кътчетата на Земята, където дъхът ти спира. Онова, което привлича туристите на Малдивите, са слънчевите плажове, кристалните лагуни с разноцветни корали и лазурното море с топли води.

СНИМКИ НА УДИВИТЕЛНИТЕ МАЛДИВИ ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА ТУК

На Малдивите можеш да се насладиш на коралови рифове и многообразие от морски обитатели, спокойствието на уединени къщички, незабравими изгреви и залези. Всичко това е дело на най-великия художник - природата.

Температурата на водата е 27-28 градуса през цялата година. Това привлича и любителите на гмуркането и шнорхелинга. 

Малдивите са една от най-безопасните дестинации за пътешествие. Островите са кътче на спокойствие, където тишината се нарушава само от ласкавия шум на вълните. На Малдивите през деня можете да наблюдавате фантастичния подводен живот, да идете на риболов или просто да дремете в хамак под сянката на наклонените над водата палми. А вечер ще ви удиви красотата на залеза. 

Най-популярните туристически дестинации: Очаквания vs реалност

Природата е дала на Малдивите 26 атола с 1192 коралови острова, изумрудени крайбрежни води с безброй представители на флората и фауната, топло време през цялата година и невероятно приятни и усмихнати жители. Островите се простират на територия от 90 000 квадратни км, което прави Малдивите една от най-разкъсаните и разпръснати на голяма територия държави в света. 

Най-малката държава в Азия е само 298 кв. км с население над 390 хил. жители. Тя е и най-ниската страна в света със средна надморска височина около 1,5 м и, заради глобалното затопляне, божествените Малдиви са застрашени от изчезване.

Само 203 острова са обитаеми, като на повечето от тях има изградени курортни комплекси. Столицата се намира на най-големия остров и се нарича Мале. Малдивите нямат нито една река или голямо езеро. 

Хидроплани, самолети за вътрешни полети или бързи кораби са транспорта за туристите до курортните острови, далеч от селищата и живота на местните хора. 

Малдивите са почти напълно непознати до 70-те години на ХХ век, когато са открити за туристическата индустрия от пътешественици - гмуркачи. Постепенно туристическата индустрия на островите достига високо ниво и сега представлява 98% от икономиката на страната.

Риболовът е основен поминък за оцеляването на нацията. Дори и днес в него е заето половината от трудоспособното население на държавата, съсредоточено в частния сектор. Около 50% от улова се изнася основно за Шри Ланка, а останалата - за Япония, Сингапур, Тайланд и Германия.

Населението на Малдивите е образовано на 98%. Училищата следват Британската образователна система.

На Малдивите е забранено да се внасят каквито и да било алкохолни напитки, свинско месо, наркотици, оръжие за подводен лов, порнографски материали. При нарушаване на тези правила, туристите рискуват да отнесат солена глоба и дори да бъдат арестувани.

Вижте още:

Остров, забранен за жени, влезе в списъка на ЮНЕСКО (ВИДЕО+СНИМКИ)

Най-красивите фонтани в света 

12 любопитни места на Земята, които никога няма да видите 

Топ 5 на най-слънчевите градове в света 

7 урока за живота, които научаваш, докато пътуваш (ГАЛЕРИЯ)

Трите зодии, които ще пътешестват най-много през 2018-а година (ВИДЕО)

10 места, които трябва да посетите през 2018 г. (СНИМКИ)

16-те най-опасни страни на света 

Най-скъпите имоти в света, обявени за продажба 

12 удивителни неща, които може да видите само в Китай (ГАЛЕРИЯ)

Кои са най-спокойните градове в света

Къде в Европа хората живеят най-добре? (ГАЛЕРИЯ)

Най-високият небостъргач в Европа е почти завършен (ВИДЕО+СНИМКИ)

В Китай пуснаха изкуствен водопад върху фасадата на небостъргач (ВИДЕО)

Остров Палаван - това ли е раят на земята? (ГАЛЕРИЯ)

Любимите дестинации на звездите за лято '2018 (ГАЛЕРИЯ+ВИДЕО)

20 пленителни места в България, които трябва да посетите (ГАЛЕРИЯ)

10 места, които трябва да посетите през 2018 г. (СНИМКИ)

10 невероятно красиви европейски градчета (ГАЛЕРИЯ)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК. ​