То е иззето от цех в село Караджово

1 тон месо без документи за произход откриха служители от отдел "Икономическа полиция" Пловдив при съвместна проверка с контролните органи - Областната дирекция по безопасност на храните и Инспекцията по труда. Месото е иззето от цех в село Караджово и започва неговото унищожаване.

Иззеха 1 тон месо без документи от цех в село Караджово (СНИМКИ)

„Става въпрос за пилешко месо, което не е стигнало до търговската мрежа. Няма данни от собственика за къде е било предназначено. Ние сме го възбранили и то няма да стигне до потребителите. Ще бъде изпратено на екарисаж и ще бъде унищожено“. Това заяви инж. Мариела Стаменова от БАБХ.

„Месото е с неясен произход, няма идентификационна маркировка и затова ще бъде унищожено“, каза още тя. И допълни: „Разфасованото месо не е било пакетирано в тарелки и с етикет, а е било старателно подредено в стари каси и кашони. Най-вероятно е предназначено за продажба на витрина в магазините“

По думите й цехът все още няма разрешение за работа и към момента е незаконен.

БАБХ откри над 19 тона пилешки бутчета със салмонела от Полша

Собственикът обяснил пред Икономическа полиция, че вчера в деня на проверката за първи път цехът започнал работа и че чака узаконяване от държавната агенция. Той не казал обаче откъде е месото.

„Уведомена е Районна прокуратура-Асеновград. Назначена е проверка и са дадени указания какво да се прави“, заяви Матей Нейков от РПУ-Асеновград.

„Това не е първото нарушение на цеха. Преди около месец отново е имало проверка и на фирмата е съставен акт", посочи той.

 

 

Собственикът, който е арабски гражданин, от 2 годиин живее в селото. Той отказа коментар.

Конфискуваното месо ще бъде унищожено, а на цеха съставен акт за административно нарушение. Прокуратурата в Асеновград ще прецени дали има основание на собстевника да се повдигне обвинение за извършено престъпление.

Повече по темата гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.