Жертвата е от ромски произход

Четирима младежи от Лясковец пребиха и се гавриха с 15-годишно момче без причина.  Жертвата е от ромски произход. Случаят е от 14 май. За нападението е задържан единият от младежите. Сред мъченията, на които е било подложено 15-годишното момче, е вкарване в кофа за боклук и хвърляне през мост.

Младежи пребиха и се гавриха с 15-годишно момче в Лясковец

„Засега детето е по-добре. Искам тези, които са извършили побоя, да си получат заслуженото“, каза Румяна Бяхова, която е майка на битото дете.

„Това, което ние ще направим за семейството на пострадалото дете са няколко неща. То ще бъде включено в инициативи с други младежи, за да може да преодолее по-бързо травмата. Ще му предоставим и устройство, така че да може активно да се включи в онлайн обучението и да не изостава с уроците“, заяви Атанас Атанасов от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“.

Двама мъже пребиха майка и дъщеря, отведоха непълнолетно момиче

„Такива случаи има в цяла България. Ние като НПО ще помогнем и в правните консултации. Ще проследим случая и няма да позволим да се потули“, каза Валери Ангелов от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.