Сред тях е и кърджалийският дилър по прякор Монката

Двама мъже и една жена са задържани при специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението в Пловдивско. Сред тях е и кърджалийският дилър по прякор Монката.

В следобедните часове на 3 юни лек автомобил е бил спрян за проверка на кръстовището на бул. „Асеновградско шосе” и бул. „Цар Симеон” в Пловдив. В превозното средство са пътували трима души: водачът – 39-годишен пловдивчанин и двамата му спътници- 34-годишен мъж и 22-годишно момиче. При последвал личен обиск от лицата са иззети наркотични вещества.

Последвало е претърсване на адреси в Пловдив и в Асеновград, където са открити и иззети 20,11 грама амфетамин, над 37 грама метамфетамин под формата на кристали, над 4 700 таблетки екстази, марихуана с тегло 11,43 грама и електронна везна със следи от амфетамин и марухуана по нея.

В хода на извършените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че наркотикът е придобит от 26-годишен мъж, живеещ на територията на Асеновград. Той е задържан в рамките на същия ден. Заедно с него са установени 42-годишна жена и сина й, които са подпомагали асеновградчанина в престъпната дейност.

От различни адреси в Асеновград са иззети таблетки екстази с общо тегло над 1,5 кг, 886 гр. амфетамин и везна със следи.

Установен и задържан е и снабдителят, взел участие в схемата. В ареста на пловдивската полиция е задържан 40-годишен дилър от гр. Кърджали с прякор Монката, който от днес е с повдигнато обвинение за наркоразпространение. Мъжът е с взета от Пловдивския окръжен съд-мярка „задържане под стража“ .

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.