Коментар на журналиста Валерия Велева и социолога Александър Владимиров

До предсрочни избори няма да се стигне, защото нито един политически играч няма изгода от такъв вот и никой не е готов за него - прогнозата направи журналистът Валерия Велева в студиото на „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

Запитана дали е възможно „Обединени патриоти” да излязат от управляващата коалиция, Велева отговори: „Не допускам това да се случи. Днес видяхме, че на ученията в Шабла премиерът и вицепремиерът бяха един до друг, дори след вчерашния гневен пост на Каракачанов и след сигналите, че евентуално може да има развод по тази линия”.

НОВИ ЛИЦА: Кой има шанс за политическата сцена у нас?

„По принцип в политиката всичко е възможно. Според всички социологически проучвания, в момента в Народното събрание обаче нито една от партиите няма интерес от извънредни и предсрочни избори", смята социологът Александър Владимиров.

„Единствените, които са по-подготвени в момента за евентуални предсрочни избори, са ГЕРБ, но те също нямат интерес от това, тъй като така биха дали властта за следващите 2-3 месеца на президента Румен Радев", каза той.

Аталай: Обществото може да бъде спокойно за цената на парното

 „Президентът не предлага нищо конкретно. Според мен той не осъзнава политиката. Той не израсна до политик, така че да използва всички механизми, които му дава този пост. Екипът около него не му дава правилните ходове”, категорична бе тя.

И допълни: „В момента наблюдаваме само и единствено критично говорене от негова страна.”

„В парламента има и един стабилизиращ фактор и това е ДПС. Въпреки критиките на партията, дори и да се случи някакъв разкол в управляващата коалиция, какъвто не допускам, смятам, че ДПС ще удържат до края на това управление именно с оглед на стабилността на страната – нещо, което те непрекъснато повтарят”, смята Велева.

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.