Темата коментира политологът Първан Симеонов

„Държавата влезе в обяснителен режим. Струва ми се, че това е имиджова грешка на властта. Друг е въпросът, че г-н Божков нищо не показва. С тези шеги и закачки само разпалва въображението на българите. Реалните неща или са оставени за после, или изобщо ги няма". Това заяви в ефира на "Здравей, България" политологът Първан Симеонов от „Галъп интернешънъл” в коментар на атаките на обвиняемия бизнесмен Васил Божков.

Проучване на „Сова Харис”: Разединена БСП не е алтернатива на ГЕРБ

Според Симеонов това е един от факторите, които биха могли да накърнят доверието в ГЕРБ. Другите били атаките на Цветан Цветанов, както и кризата с коронавируса.

"По отношение на епидемията от COVID-19 властта се справя добре. 77% от българите продължават да твърдят това", каза още политологът.

Александър Иванов: ГЕРБ няма причина да се притеснява от атаките на Васил Божков

Политологът потвърди, че има много опити за навлизане на нови лица на политическата сцена. Шансът за управляващите пък бил във факта, че коронакризата не е предизвикана от правителството и сега няма кой да „трие сол на главата на управляващите”.

Президентът: Борисов и министрите да разкрият кореспонденциите си с едрия бизнес

„Има възможност за синхронизация в опозиционните настроения. ГЕРБ разчита, че опитите за ново ще бъдат толкова много, че ще изядат помежду си. За да има реална алтернатива обаче, трябва да се очертае някой голям. Засега битката е за второто място”, коментира още Симеонов.

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.