За него разказа Ивайло Цочев

Конкурс за млади хора на възраст от 15 до 30 години, които имат идеи за разрешаване на сериозни екопроблеми организира предприемачът Ивайло Цочев. Той носи името „Проект Еко. „Проектът цели да свърже тези хора с компании и организации, които да помогнат за реализирането на тези решения”, обясни в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” Цочев, който е и създател на бизнес проект с кауза „Нулев отпадък”.

Той допълни, че младите хора ще могат да работят по три теми, които са обявени в сайта на конкурса. Първата от тях е свързана със запазването на чистотата на въздуха, втората е за чистотата на българското Черноморие, а третата – за измисляне на система за пренасочване на отпадъци.

Конкурсът ще започне на 22 юни, а приемането на материали ще продължи до 30 юли, обясни Ивайло Цончев. „Ще има три първи награди – по една за всяка от темите. Те представляват реализиране на идеите в съвместна работа с партньорите и екологичните организации. Втората програма ще е менторска програма, която ще помогне на друг проект”, посочи младият предприемач.

Той е категоричен, че има вариант, чрез който и бизнесът може да се развива, и природата да остане чиста.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.