Чакането изнерви всички шофьори

Гърция свали ограниченията точно на обед в понеделник, а от това се възползваха както много българи, така и румънци. Километрични опашки от автомобили се образуваха по граничните пунктове „Маказа” и „Кулата”.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Чакането изнерви всички шофьори. До ескалация на напрежението не се стигна. Общо 15 000 са българи преминали през граничния пункт през деня.

„Съвместно с гръцките полицаи направихме перфектна организация. Използваха се всички трасета и служители”, обясни началникът на ГККП „Кулата” Атанас Георгиев.

БЕЗ КАРАНТИНА В ГЪРЦИЯ: Опашки от автомобили на границата (СНИМКИ)

Към 19:00 ч. трафикът на „Маказа” намаля.  Само за 4 часа обаче през пункта са минали над 1000 автомобила. Колоната започна да се трупа по тъмно. Много от желаещите да стигнат на юг пристигнаха още в полунощ. Един от тях е Стойко Петров.

„12 часа чакахме. Имаме малки деца. Тук е пълно с кърлежи. Нямам думи”, сподели мъжът.

Първи до бариерата са стигнали сезонните работници със семействата си. Огромната част от колоната тук бяха румънските туристи, които също бяха пристигнали още през нощта. На пункта гръцките власти не са карали преминаващите да попълват декларации и не са ги тествали за коронавирус.

Ограниченията за влизане в Гърция отпадат на 15 юни

Освен към Гърция колона се образува и на влизане в България, където пропускането ставаше доста по-бавно.

Репортери: Антон Чавдаров, Димитър Иванов

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.