Треньорът на младежкия национален отбор по футбол също е с COVID-19

Рекордно много заразени с коронавирус за последното денонощие у нас. Новите случаи са 112. Това е най-големият брой новозаразени от началото на епидемията у нас.

Предишният рекорд отчетохме в средата на юни, когато бройката на новитe положителни проби за 24 часа беше от 105 души. Сега, след направени над 2 хиляди PCR теста за денонощие, те са 112. Сред заболелите са и 4-ма медици.

Най-много нови регистрирани случаи има в Шуменско - 27. Всички те са от община Каолиново, която се оформя като ново огнище. Над 10 са и случаите в София град и София област.

Общият брой на регистрираните с COVID-19 вече е 3453. Излекуваните са над 1 800, а починалите - 181. За последното денонощие има петима починали. Днес битката с инфекцията изгуби и 41-годишният мъж от София, летувал на къмпинг „Градина”.

 

 

Фелдшер в шуменската община Каолиново е заразил 27 души с коронавирус.  80-годишният мъж и съпругата му отказали лечение в болницата, а после криели, че са с COVID-19.

„Практиката му е в село Тъкач, лекувал е и в село Изгрев, предал е заразата на всички тези хора”, обясни кметът на община Каолиново Нида Ахмедов. Трима от тях са приети в болница.

„Отказват всякакво лечение, застрашават персонала и бяхме помолени да ги приберем. Имаме една линейка, екипирахме ги като космонавти и те ги прибраха, с пневмонии са и се лекуват вкъщи”, добавя Ахмедов.

9 души от местна фабрика също са дали положителни проби за коронавирус. А междувременно Националният осигурителен институт в столицата стана поредната обществена сграда със заразен чиновник.

„Служителката е служител в контактния център на НОИ. Контактният център се занимава с контакти с гражданите по телефона основно – няма пряк контакт с граждани в приемни или някъде на други места”, заяви управителят на НОИ Ивайло Иванов.

Всички колеги на заразената жена вече са изследвани за коронавирус, а резултатите им се очакват утре. За да се извърши пълна дезинфекция в сградата, днес приемната за граждани работи само до 15 часа, което доведе до дълга опашка и струпване на десетки хора. 

А днес общината в Благоевград отново отвори врати след като вчера беше затворена, заради новината, че главният архитект е заразен с COVID-19. 

„Ние имаме филтър, мерим температурата на всеки влизащ в община Благоевград. Товага явно не е имал тези симптоми”, казва кметът на Благоевград Румен Томов.

Мъжът е в болница в добро състояние. „Постъпил е с бронхопневномия, по негови думи не е имал тежки оплаквания. За щастие всички изследвани служители от община Благоевград са дали отрицателен резултат”, казва д-р Калоян Калоянов.

За 24 часа е затворена и детска градина в Перник. Причината - две учителки с положителни проби. Те са взети по време на рутинно изследване на персонала в детските заведения.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.