Той бе разпитан като свидетел в Специализираната прокуратура

Поредица от разпити по разследването за търговия с влияние. Показания дадоха премиерът Бойко Борисов, бившият общински координатор на ГЕРБ в Русе, както и бизнесменът Пламен Бобоков. Според обявените от самия Бобоков есемеси, които пращал на министър-председателя, двамата обсъждали казуса с либийския танкер "БАДР".

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Малко след 09:00 часа сутринта министър-председателят Бойко Борисов отиде в сградата на спецпрокуратурата. На излизане обяви, че е бил разпитван за аферата с италианския боклук. И не само.

„Виждате, че за да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави тези публични събития. Това си е тяхна работа. Нали той каза, че имало двоен аршин? Неговият съветник го викали и вие сте знаели, а мен са ме викали и не сте знаели. Вече всички са доволни", заяви Борисов.

Той беше категоричен, че с Атанас Бобоков не се познава. А с брат му - Пламен, поддържал отношения от над 10 години.

„Бил е в мои делегации, оказвал съм му съдействие за бизнеса зад граница по предложение на работодателските организации. Винаги съм считал, че е почтен човек”, каза Борисов.

Борисов на разпит по разследването срещу Бобоков

Искам да ви кажа, че в някои държави позицията на президента е приемана доста по-добре. Затова е хубаво президентът да отиде на посещение в съответните държави. А в други – премиерите са с по-голяма власт”, заяви Бобоков.

Името на Борисов беше намесено, след като Пламен Бобоков показа есемеси до премиера.

Премиерът обясни, че са го питали за либийския кораб. Борисов посочи, че единственото, което е правил е, че е говорил с либийския си колега, изяснили случая и оставили на съда да се произнесе.

„Оттогава корабът няколко пъти си сменя флагове, собственост. Единственото, което съм разпоредил, е „Гранична полиция" да го пази и в момента той e на котва в Бургас. Имаме ли съдебно решение, ще го изпълним”, каза още премиерът.

По информация на NOVA, настоящият депутат и бивш областен координатор на ГЕРБ в Русе  Пламен Нунев, вчера е бил разпитан. За него Бобоков твърди, че кадрувал за всички по-висши държавни постове в крайдунавския град.

„Това, което съм го казал, съм го казал. И не се отмятам от думите си, както някои се опитаха да кажат”, заяви Пламен Бобоков.

„Познавам го дотолкова, доколкото сме работили в посока изборите.  Аз съм изпълнявал това, за което съм се хванал, именно - само изборите. Оттам нататък какво точно се е случвало - не мога кажа, но със сигурност г-н Нунев е един влиятелен човек в нашия град и той си стои на позиция”, беше коментарът на бившия общински ръководител на ГЕРБ - Русе Росен Даскалов.

Пламен Бобоков не изключва вероятността отново да бъде разпитван. Но не открива нищо укоримо в комуникацията си с хора от властта.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.