По думите му всички държави са забогатели, след като са станали част от нея

С влизането на страната ни в чакалнята на еврозоната се променят международния й имидж и начинът, по който я възприемат в бизнес средите по света. Това обясни в предаването „Здравей, България” бившият министър на икономиката Николай Василев.

България вече е в чакалнята на еврозоната

„Ние след няколко години наистина ще бъдем в еврозоната. Българските граждани ще си носят еврото в джоба. Ще се разхождат из цяла Европа”, допълни той.

По думите на бившия икономически министър след влизането ни в еврозоната няма да има никаква причина за обедняването на гражданите. „Има повече причини за забогатяване. Когато държава влезе в нея, има повече туризъм, бизнес, търговия, инвестиции, по-добър имидж и тя постепенно започва да се прикрепя към първокласните европейски страни”, поясни Николай Василев.

Икономист за приемането на еврото: Аналогиите с Гърция са неподходящи

По думите му повече бизнес и повече инвестиции означава повече работни места и увеличаване на доходите. „Няма нито една държава, която да е обедняла от влизането си в еврозоната, всички са забогатели”, категоричен бе Василев.

Целия разговор гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.