Близки на жертвата излязоха на протест пред Съдебната палата в Бургас

Близки и роднини на 6-годишната Кристин, която беше насилена и убита преди година, излязоха на мълчалив протест пред Съдебната палата в Бургас.

Днес Апелативният съд гледа дело по искане на осъдения на доживотен затвор без право на замяна Мартин, който настоява присъдата му да бъде заменена с по-лека.

Делото се гледа по искане на 21-годишния Мартин Трифонов, който през януари получи от Сливенският окръжен съд най-тежката присъда - доживотен затвор без право на замяна. Настоява да получи по-лека присъда.

От държавното обвинение обаче са категорични, че всички доказателства сочат, че убийството е извършено с особена ярост и садизъм и детето не е имало никаква възможност да се защити. 

Протест на близки и роднини на зверски убитата Кристин от Сотиря

Пред камерата на NOVA бабата на Кристин заяви, че всеки ден контактува с внучката си като пише в тетрадка, включително и тази сутрин.

„Настояваме Апелативният съд в Бургас да потвърди доживотната присъда без право на замяна на Мартин Трифонов”, каза тя.

Бургаският апелативен съд ще излезе с решение в срок от 2 месеца.

Протестиращите бяха подкрепени и от Ваня Манастирска,чиято дъщеря и внучка бяха убити от приятеля на дъщеря й. Заедно с други почернени родители те бяха в основата на промените в Наказателни якодекс за доживотните присъди за убийците.

Повече гледайте във видеото.

Репортер: Цеца Алексова

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.