Те настояват за потвърждаване на присъдата на 21-годишния Мартин Трифонов

Протест в Сливен заради продължаващото дело за убийството на 6-годишната Кристин  село Сотиря. За потвърждаване на присъдата на 21-годишния Мартин Трифонов и на втора инстанция настояват роднините на детето.

На 30-ти януари т.г. окръженият съд в Сливен осъди Мартин Трифонов на доживотен затвор без право на замяна и 600 000 лева по граждански искове на семейството на Кристин. Решението се обжалва от служебния защитник пред апелативния съд в Бургас.

 

Доживотен затвор без право на замяна за убиеца от Сотиря

„В петък разбрах, че Мартин обжалва решението. Не съм чел жалбата, не знам какво е написал в нея. Колегата има право да го защити. Ще се защитим чрез доказателства. Убийството е извършено по особено брутален начин”, каза в ефира на „Здравей, Бългрия” адвокат Сиво Сивов.

Жестоките престъпления, извършени от деца през последните години (ВИДЕО)

„Той има право да обжалва. Но има нещо, което се нарича морална ценностна система. Ако този служебен адвокат, на който ще му бъде платено с парите от нашите данъци, имаше съвест, щеше да му даде съвет. У нас всяко чудо се помни за 3 дни. Много хора забравиха какво се случи с Кристин”, каза една от протестиращите.

ПРЕДИ ДЕЛОТО ЗА УБИЙСТВОТО НА КРИСТИН: Какво се промени в Сотиря?

„Внучката ми не е единствена. Помните ли Дарина, Никол, Милена, Алекс? Има толкова почернени семейства. Законът трябва да бъде на наша страна”, категорична е бабата на убитото момиче.

Протестът ще тръгне от „Розовата градина” в Сливен в 17.00 ч. в понеделник.

Ново разтърсващо престъпление в Сотиря: Двама мъже опитаха да изнасилят дете

Повече гледайте във видеото.