32-годишна жена и 3-годишно момиченце са отведени в районното управление

Сигнал за проявена жестокост към малко дете е постъпил в полицията от граждани тази вечер. По първоначална информация жената заснела как бие детето си, след което клипът попада в социалните мрежи.

Незабавно на адреса на майката е изпратен полицейски патрул. Униформените са отвели майката и детето в районното управление, където с тях са започнали работа служители на „Детска педагогическа стая“.

Уведомени са социалните служби и отдел „Закрила на детето“. Момиченцето е настанено временно в център от семеен тип. Всички факти и обстоятелства около ситуацията в семейството се изясняват.

Утре започва издирването на бащата, както и другите близки и роднини. Ако такива бъдат намерени и са съгласни да полагат грижи за малкото момиче, то ще бъде настанено при тях. В противен случай ще се търси приемно семейство, за да може детето да бъде в близка до семейната среда, казват от Агенция "Закрила на детето".

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.