Това съобщи директорът на старозагорската пожарна

Пожарът до сeло Дълбоки вече е локализиран. Огромните притеснения бяха той да не се разрасне, тъй като местността е недостъпна за техника и гасенето му би било изключително трудно.  Не са ясни причините за избухването на огненото бедствие в старозагорско толкова високо в планината. Предполага се, че огънят може да е запален умишлено. Разследване в тази насока тепърва ще протича. 

Пожарът над село Дълбоки продължава да бушува (ВИДЕО)

За кратко време огънят обхваща храсти и смесени гори. Засегнати от пожара са  и близо 30 декара борови гори. В гасенето се включват пожарникари, доброволци и военни. „Най-сложното е терена, виждате че е трудно достъпен никъде няма възможност на целия периметър да се работи с вода, което ни е на нас основния тактически способ и се налага всичко да се действа на ръка с лопати бавно с подсигуряване и затова извикахме и повече хора”, каза комисар Стоян Колев, директор на пожарната в Стара Загора.

Над 70 души успяват да спрат разпространението на пожара днес. „Селото е спокойно и няма опасност за къщи и за население”, каза кметът на Дълбоки Димо Бальов.

Голям пожар край село Дълбоки

Към момента пожарът е локализиран, по всички фронтове е спряно разпространението, тоест няма развитие и разширяване, но все още работим, обхождаме с няколко групи, направихме съвместни екипи които където намерят локални огнища или горящи дънери ги унищожават”, завърши комисар Колев.

Репортер: Георги Манев

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.