Играчите най-често разчитат на своите спонсори, както и на уменията си с ракетата, трупайки наградни фондове от различни турнири

Тенисът е един феноменален спорт, радващ се на огромна популярност по цялото земно кълбо. Докато в другите спортове често играчите са обвързани с договори, гарантиращи им годишна заплата, на корта нещата стоят по различен начин. Играчите най-често разчитат на своите спонсори, както и на уменията си с ракетата, трупайки наградни фондове от различни турнири. Кои обаче са 10-те тенисисти, които могат да се похвалят с най-високите приходи?* Е, предстои да разберем, благодарение на експертите от Casino Robots.

Ана Иванович

Сръбкинята Ана Иванович започва своята кариера още от дете. Към момента тя може да се похвали с 15 титли от WTA, както и още 5 от ITF. В кариерата си може да се похвали и с победа на Франция Оупън. Миналата година Иванович загуби US Open и изглежда не е в най-добрата си форма, но за сметка на това тази година приходите и възлизат на 1,8 милиона долара от наградни фондове, както и още 6 милиона от редицата спонсорски сделки.

Каролина Возняцки

Датската тенесистка само за 2020 година може да се похвали с общи приходи от 10.8 милиона долара. Бившата номер 1 в света е получила 9,5 милиона от своите спонсори, а от корта си е докарала още 1,3 милиона долара.

Виктория Азаренка

Настоящата номер 5 в света може да се похвали с редица спортни постижения. Агресивният и стил и бързите удари и носят два медала от Олимпийските игри в Лондон през 2012г., две титли от Australia Open и двадесет титли от Женската Тенис Асоциация. Тазгодишното и представяне в турнирите са и донесли сумата от 3,6 милиона долара, а спонсорствата на Nike, Red Bull и редица сайтове за залози покачват общите и приходи до 11.1 милиона долара.

Анди Мъри

Адидас и Ягуар са само малка част от световноизвестните марки, стоящи зад Анди Мъри. Това е и причината 2020 да му донесе 15 милиона долара от спонсорствата си. Допълнителните 4.1 милиона от наградни фондове пък, го поставят на позицията днес.

Серина Уилямс

По-малката от сестрите Уилямс има редица титли и награди в тениса. 7 пъти е печелила Australia Open и 7 пъти Уимбълдън. Титлите и от WTa пък наброяват 72. Бившата номер 1 в света има договори с множество световно известни марки, като Nike, Puyma Wilson и други, които от своя страна и донесоха 11 милиона долара за тази година. Същата е и сумата, която американката прибра от наградни фондове.

Мария Шарапова

Красивата рускиня Мария Шарапова е носителка на 36 титли от Женската Тенис Асоциация (WTA), 4 международни титли. През 2004-та Шарапова спечели Уимбълдън, а сред постиженията и можем да открием и две победи от Франция Оупън.

Мария Шарапова може да се похвали с наистина солидни умения на корта, но попада в тази класация главно заради своите спонсорски договори. Марки като Nike, Head, Tag Heuer, Motorola и Land Rover са и донесли общо 22 милиона долара за тази година. 2.4 милиона пък са парите, които тя е спечелила от наградни фондове.

Наоми Осака

Едва ли мнозина са чували името на японската тенисистка. Но това е жената, която срази Серина Уилямс на US Open преди само две години. Постиженията и на корта със сигурност не спират дотук, тъй като само тази година тя е прибрала 3.4 милиона долара от наградни фондове. Десет пъти повече, или 34 милиона долара е получила от своите спонсорски сделки.

Рафаел Надал

Испанецът Рафаел Надал в момента е 2-ри в световната ранглиста. Надал е един от най-добрите на клей кортове, което пък му донесе 14 милиона от наградни фондове за тази година. Договорите му с Жилет, Ролекс, Мерцедес и други добавиха още 30 милиона към общото му състояние.

Новак Джокович

Новак Джокович може да се похвали със спонсорски сделки с марки като Мерцедес и Серхио Тачини. Това е и причината за 2020 година той да получи 32,6 милиона долара. Наградните фондове на номер 2 в света пък, възлизат на 12 милиона долара.

Роджър Федерер

Легендарният швейцарец Роджър Федерер съвсем очаквано и заслужено се качва на първата позиция. За тази година Федерер е получил общо 106.3 милиона долара, като само 6 от тях са от наградните фондове на турнирите. За другите 100 са се погрижили Найк, Ролекс и редица други марки.

Има още редица добре платени тенисисти, но няма как да обхванем всички в нашата класация и поради тази причина ви предоставихме само най-популярните от тях.

*Използвали сме общодостъпна и публична информация, която сме открили от различни източници като не се ангажираме на 100% за нейната точност. Възможно е да има разминавания, пропуски и/или неточности в статията.