Нощта е преминала без инциденти

Без инциденти премина поредната нощ на протести и блокади в София. Палатковите лагери на „Орлов мост” и булевард „Цар Освободител” остават.

Протестиращи блокираха цяла нощ и подхода от Стара Загора към магистрала „Тракия” и Хасково. Снощи автошествието им не беше допуснато да блокира пътя за морето.

Конфликт при блокадата на „Орлов мост” (ВИДЕО+СНИМКИ)

И тази сутрин „Орлов мост” осъмна с палатки.

„Планът е да седим тук, докато кликата не си подаде оставките. Няма да водим преговори. Палатковите лагери тук и пред Министерския съвет остават безсрочно”, заяви Светослав Трайков.

Нощта минала без сериозни проблеми, разказват хората от палатковия лагер.

„Стигнало се е до някакъв инцидент - един се е опитал да пали надписите, ама колегите го разбутали”, разказа Трайков.

А още от рано сутринта се стигна и до напрежение между протестиращ и мъж, живеещ наблизо.

Заради тази ситуация останалите хора от палатките заподозряха, че между тях отново има провокатор.

Иначе вчерашният протест премина без сериозно нарушаване на обществения ред. В следобедните часове протестиращи се събраха и до двата палаткови лагера в столицата. Около 21:00 часа вечерта започна и традиционното шествие. Така събралите се в Триъгълника на властта стигнаха до „Орлов мост”, където се сляха с другите протестиращи. Там за кратко се породи напрежение, когато мъж се опита да се качи на трибуната. Протестиращите го обвиниха, че е провокатор и e пиян. Той заяви, че не може да се прибере в дома си и това го е ядосало.

По-късно протестът се раздели на няколко лъча и недоволстващите блокираха и други ключови булеварди в столицата.

 

 

А след автошествието в Стара Загора протестиращите останаха цяла нощ на подхода от града към автомагистрала „Тракия” и Хасково. Те бяха спрени от полицията, за да не блокират магистралата.

Днес те още са на протеста и настояват да блокират поне за 1 час магистралата. Исканията им остават непроменени – оставки на правителството и главния прокурор.

Полицейски кордон не позволява преминаването на протестиращите на магистралата.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.