Антиправителствените протести продължават

Нова блокада в столицата. Кръстовището при Ректората на Софийския университет отново е затворено от протестиращи. По време на шествието снощи те върнаха блокадата в знак на недоволство срещу управлението. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Организаторите на протеста от т.нар. „Отровно трио“ обявиха, че няма да прекратят гражданското неподчинение, а напротив - ще насърчават всички негови прояви. Палаткови лагери има на „Орлов мост”, както и пред Министерския съвет.

Снимка: Ивелина Драгнева, NOVA

Блокадата на кръстовището при Ректората доведе до сериозни задръствания в сутрешните часове днес.

Заявката на протестиращите за днешния ден е, че ще използват блокирания център на София за спорт и четене на книги.

„Нормално е някои хора да недоволстват от блокадата, но ние се аргументираме с това, че когато има 6-месечен ремонт никой не недоволства”, каза един от протестиращите.

„Всяка сутрин ставам в 4.30 ч. Тръгвам с идеята да хвана някакъв градски транспорт. Оказва се, че няма. Тръгвам пеша и половин час ходя, защото трябва да стигна до НДК. Нямам против протестите, имам против това, че трябва да ходим пеша”, коментира жител на столицата.

Снимка: Ивелина Драгнева, NOVA

Поради затворени кръстовища на "Орлов мост" и на бул. “Васил Левски“ и бул. “Цар Освободител“ /Ректората/ са променени маршрутите на част от линиите на градския транспорт:

Автобусни линии 72, 76, 84, 94, 184, 204, 304 и 604 и тралейбусни линии 1, 2, 4, 5, 7, 8 и 11 са отклонени както следва:

- Автобусни линии № 84, 184, 280, посока "Орлов мост" обръщат преди "Орлов мост" и обратно по маршрута.

- Автобусни линии № 72, 76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. „Драган Цанков“, бул. „П. Яворов“ и по маршрута двупосочно.

- Автобуснна линия № 94 обръща на ул. „Ген. Гурко“ и обратно по маршрута;

- Автобусна линия № 213 в посока „Младост“ е отклонена по бул. „Мадрид“, бул.“Ситняково“ и по бул.“Цариградско шосе“ по маршрута си;

- Тролейбусни линии № 4, 5, 8 и 11 посока "Орлов мост" обръщат преди "Орлов мост" и обратно по маршрута.

- Тролейбусни линии № 1, 2, 5, 7 и 8 посока Софийски университет „Климент Охридски“ обръщат на кино „Одеон“;

- Тролейбусна линия 7 от „Люлин“ обръща на Сточна гара;

- Тролейбусни линии № 1, 2, 4 и 11 обръщат на ул. „Оборище“ и бул. “Васил Левски“.

 

 

34-И ДЕН НА ПРОТЕСТИ: Остават барикадите на Орлов мост и Триъгълника на властта

34-тата вечер на антиправителствени протести премина без сериозно напрежение. Хората отново се събраха в „триъгълника на властта” около 19 часа. Този път, сградата на Министерския съвет беше обстрелвана с домати и зелени топчета с боя. 

МВР: Жена се опита да нахлуе в сградата на Президентството (ВИДЕО+СНИМКИ)

От МВР съобщиха, че са предотвратили няколко конфликта в района на „Орлов мост”. Тази сутрин жена се е опитала да влезе в сградата на Президентството. Тя е била задържана и отведена в център за психично здраве.

 

 

Продължават протестите и в други градове в страната. Във Варна недоволните от управлението се събраха снощи за поредна вечер и тръгнаха на шествие по основните булеварди на града. Остава и палатковият лагер на кръстовището пред общината.

В Пловдив също имаше демонстрации, а хората се подготвят за голям протест в четвъртък.

Около 30 автомобила преминаха в автошествие по централните улици на Габрово в знак на протест.    

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.