Данните са от проучване на "Галъп Интернешънъл"

Ако изборите бяха днес, първа политическа сила отново би била ГЕРБ - с 14.5%. Това показват данните от проучване на "Галъп Интернешънъл", направено сред 811 души през първата седмица на август. С малка разлика, второто място заема левицата. Според данните БСП получават доверието на 13.9 на сто от избирателите. 

Движението на Слави Трифонов "Има такъв народ" е трета сила, следват  ДПС и "Да, България". Партията на Мая Манолова и "Обединени патриоти" са близо до бариерата от 4 %, но засега под нея.

ГЕРБ внесе проекта за нова Конституция в парламента (ДОКУМЕНТ)

Над 60% от българите одобряват антиправителствените протести.  На този фон - малко над 23 на сто от хората са категорични, че не подкрепят протестите. А около 14 процента се колебаят. 

Данните на „Галъп интернешънъл” са част от ежемесечната независима изследователска програма. Изследването е проведено между 30 юли и 7 август сред 811 души. Използван е методът „лице в лице”.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.