Сградата на МВР в столицата отново беше замеряна с яйца, домати и тоалетна хартия

На снощния протест в София яйца, домати и тоалетна хартия отново полетяха към сградата на МВР.

След това шествието мина и през палатковите лагери. Трите блокади в центъра остават.

„Не се издържа това безобразие. Това е подигравка с народа. Подхвърлят ни някаква Конституция, някакъв сурогат, когато ясно е казано какви са исканията - оставка на министър-председателя и на главния прокурор. Диктатурата напредва и трябва да се борим срещу нея”, каза протестиращата Ели Анева.

„Тук сме, защото се борим с беззаконието, което е дълбоко вкоренено в нашето управление”, заяви Нина Антова.

43 ДЕН НА ПРОТЕСТИ: Яйца, домати и тоалетна хартия отново полетяха към сградата на МВР (ВИДЕО+СНИМКИ)

Междувременно в столицата се проведе и контрапротест, който се обяви срещу лагерите, блокадите и окупирането на държавни институции. 

В петък се очаква да има нова изненадваща блокада в столицата. 

Демонстрации се проведоха и в други големи градове на страната. Протест затвори ключов мост в Пловдив. За първи път нямаше разрешение за провеждане на шествието, защото искането  закъсняло.

Протестиращи от "Боец" блокираха сградата на КПКОНПИ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Въпреки това, протестиращите се събраха на площад „Съединение” и направиха шествие по главната улица. При Централна поща бяха спрени от полицаи. Половин час след това група демонстранти заобиколи кордона и внезапно излезе на пътя. За да избегне напрежение, полицията пусна и другата част от хората. Така те минаха през тунела и затвориха централния булевард „Цар Борис Трети – Освободител”. По-късно разпънаха палатки на Панаирния мост.

На протеста в Пловдив имаше и група недоволни от София. 

Към 04.00 ч. палатковият лагер в Пловдив беше премахнат. Акцията на полицията мина без напрежение. Три от палатките бяха преместени край Моста на панаира до 08.00 ч., когато протестиращите сами ги махнаха. Няма задържани, а движението е възстановено. Установени са шестима души, употребили алкохол. Десетима от протестиращите са криминално проявени. 

„Рано тази сутрин дойдоха около 40 полицаи. Вкопчихме се в кръг. След това раздърпаха хората. Мен ме влачиха 4-5 метра по асфалта. После ме качиха в бус. Имаше една група, която дойде малко преди полицията и беше във видимо нетрезво състояние. Веднага ги провериха. Тези действия само ни провокират да продължим с протестите”, каза един от демонстрантите в Пловдив.

Шествие се проведе и във Варна. То спря пред Централната поща в града, където е изложен образът на лидера на ВОЛЯ Веселин Марешки. Протестиращите хвърляха яйца по него и отново скандираха „оставка”. По-късно шествието се насочи към Първо районно управление в града, където демонстрантите искаха да направят дарение от листове и химикалки, тъй като поради липсата на такива преди 2 нощи, полицията е отказала да съдейства на нападнат от гражданин протестиращ.

Репортери: Стоян Нешев, Илиян Велков

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.