Състоянието на пострадалия се подобрява

Илтер Аксанов, по прякор Шалтера, остава за постоянно в ареста. Мъжът преби в индустриалната зона в Добрич шофьор и стреля по него с пистолет.

Състоянието на пострадалия Пламен Михов се подобрява, но все още не е ясно кога ще бъде изписан от болницата. Близките му настояват за справедливост и за това нападателят да получи адекватно наказание.

„Тепърва ще се уточнява, може да има последващи обвинения с различна квалификация”, коментира зам.-районният прокурор на Добрич Павел Любенов.

АГРЕСИЯ НА ПЪТЯ: Мъж би шофьор и стреля по него заради клаксон (ВИДЕО)

Иззети са гилзи и от двете места на стрелбата. Колата на Аксанов е претърсена, като в него са намерени боеприпаси и пълнител. Самият пистолет е предаден на полицията от сина на нападателя, който е непълнолетен и е бил в колата на баща си. 

„Предварителните данни сочат, че това е картечен газов пистолет, но все още нямаме експертно заключение”, каза още Любенов.

Уточнява се дали оръжието е законно притежавано, извършва се автотехническа експертиза на автомобила на Пламен. Пробите на нападателя за алкохол и наркотици са отрицателни.

Пламен Михов все още е в болницата. Той е със счупен нос, комоцио и множество наранявания. Предстои да му бъде изготвена съдебно-медицинска експертиза. 

На 11 декември миналата година нападателят е получил присъда от 4 месеца с 3-годишен изпитателен срок за извършени 2 престъпления – увреждане на имущество и закана за убийство. Ако бъде признат за виновен, той ще трябва да изтърпи и първата си присъда

АГРЕСИЯ НА ПЪТЯ: Адвокатка твърди, че е пребита от дрогиран шофьор пред очите на децата й

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.