На булевард "Ситняково" имаше контрапротест

Памперси полетяха към сградата на Министерския съвет в 46-тата вечер на протести срещу кабинета и главния прокурор. После недоволните тръгнаха на редовното шествие към Орлов мост. Те бяха посрещнати с аплодисменти при преминаването си през палатковия лагер пред Ректората. Протестът завърши с концерт и четене на поезия на Орлов мост. 

Памперси и бонбони полетяха към МС в 46-ия ден на протести (ВИДЕО+СНИМКИ)

По същото време на булевард „Ситняково” имаше контрапротест срещу окупираните кръстовища. Участниците са внесли и сигнал в прокуратурата.

"Tова, което очаквам, е на 2 септември да има над 200 хиляди души на площадите. Няма дори малко дете, което да не е разбрало, че новата Конституция, която беше предложена, е с толкова абсурдни грешки в нея. Това са някакви отчаяни ходове, които няма по никакъв начин да тушират напрежението. Напротив - то дори се увеличава", каза участник в протеста.

Без ескалация на напрежението премина 45-ия ден на протести

 

 

"Превръщат животът ни ад, побъркват ни. Градът е блокиран. Всички търпят загуби за милиони, доколкото чух 7 хиляди лева на час, е загубата на Столичната община от тези блокади. Не виждаме никакво смислено обяснение за случващото се", коментира Николай Колев, контрапротестиращ. 

Остават палатките на Орлов мост, Ректората на Софийския университет и площад „Независимост”. Обстановката там е спокойна. Затворени са булевардите „Цариградско шосе” и „Евлоги и Христо Георгиеви”.

Очаква се около 10 часа протестиращи да се съберат край резиденция „Бояна”, където ще се проведе среща на прокурорите, инициирана от Иван Гешев.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.