Инцидентът стана в събота

Все още се изясняват обстоятелствата около трагедията, при която 27-годишна жена загина при инцидент на централния плаж в Балчик. Уточнява се и защо е липсвала необходимата маркировка и обозначение на рибарските мрежи през които е преминал джета. Разследването по случая продължава. 

Само експертите може да определят скоростта, с която се е движил джетът.  Това заяви в предаването „Здравей, България” специалистът по джетове Християн Попов.

Той посъветва хората, които не са карали такова превозно средство първо да си наемат. „Джетовете под наем се контролират от т.нар. „джет контрол система”. По всяко едно време той може да бъде спрян, може да бъде подаден звуков сигнал към водача. Предварително той трябва да бъде инструктиран къде са позволените зони и къде има опасности”, обясни Попов.

Млада жена загина след инцидент с джет в морето край Балчик

 

 

По думите му всеки водач на джет трябва сам да преценява скоростта, с която го кара. „Винаги наблягаме на даляна, на който стана инцидента. Предупреждаваме да се спазва дистанция от него”, допълни експертът.

Припомняме, че в събота в района на централния плаж в Балчик стана инцидент с джет, при който почина 27-годишна жена. Той е станал по време на преминаване през необозначен далян. Свидетел на случката станал Ангел Ангелов, спасител на съседния плаж. „Беше след работно време. Около 18.15 часа си прибрах оборудването и дадох последен сигнал на плажа. Тогава чух сирена на линейка и реших да погледна. Колегите ми казаха, че има инцидент и ме извикаха. Извадихме момичето. Просто реагирах професионално”, каза  той.

При какви обстоятелства са се удавили двете деца в Крайморие и Поморие?

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.