Бурното море взе нови жертви

Трагедия в морето. Две деца вчера се удавиха заради мъртво вълнение в рамките на няколко часа в Крайморие и в Поморие. Първо - 15-годишно момче загина на неохраняем плаж край Крайморие, а малко по-късно, този път на охраняем плаж в Поморие - в морето се удави 9-годишно момиче.

През последните дни морето е много бурно и има мъртво вълнение. Това е една от причините за трагичният инцидент на плажа в Поморие.

Става дума за 9-годишно момиченце от Търговище. То било с баба си на почивка, но било поверено на грижите  на друго непълнолетно дете. То го оставило без надзор. Когато бабата на починалото момиченце разбрала, че него го няма започнало масово търсене в заведения, съблекални и тоалетни.

По-късно обаче станало ясно, че морето е взело своята втора жертва за деня.

„Имаше суматоха. Събраха се много хора – спасители, жандармерия и лекари. Всички действаха адекватно и дадоха всички от себе си. Флагът беше жълт и спасителите внимаваха и предупреждаваха хората. Всички мерки за безопасност бяха взети”, разказват свидетели на инцидента.

Репортер: Цеца Алексова

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.