Информацията е на местната прокуратура

Почти всички загинали при суматохата, настъпила при полицейска операция за прекратяване на незаконно парти в нощен клуб в Перу, са били заразени с коронавирус, предаде БТА, като се позова на властите.

От прокуратурата съобщиха, че 11 от 13-те жертви са дали положителна проба за вируса. Заразени са и 15 от задържаните 23-ма младежи, присъствали на злополучното парти в столицата Лима.

13 загинали при полицейска акция в дискотека в Перу

Суматохата настъпила, когато полицаи нахлули в нощния клуб след сигнал от съседи, за да разгонят незаконно събралите се около 120 човека. 13 души загинали, стъпкани или от задушаване, при опит да достигнат единствения изход на заведението. Шест човека, сред които трима полицаи, били ранени. Загиналите са 12 жени и един мъж, всички те - на възраст между 20 и 30 години.

Партито било незаконно. Страната е тежко засегната от пандемията, като е на шесто място в света по брой заразени. През последното денонощие в Перу са били регистрирани над 9000 нови случая, предаде ТАСС, като се позова на Министерството на здравеопазването. Общият брой на регистрираните заразени в страната надхвърли 594 000. По този показател Перу е на второ място в Латинска Америка след Бразилия. Над две трети от всички заразени (близо 400 000) вече са оздравели.

Трима загинали, сред които и дете, след експлозия на газ в блок в Русия (СНИМКИ)

210 души с коронавирус са починали в Перу за изминалите 24 часа. Общият брой на смъртните случаи в страната е 27 663. Перу е на девето място в мрачната статистика след САЩ, Бразилия, Мексико, Индия, Великобритания, Италия, Франция и Испания.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.