Група от момчета са пристигнали на мястото и са разбутали палатките и шатрата

Палатковият лагер на протестиращите до Софийския университет е бил разрушен тази сутрин. Група момчета пристигнали на мястото и разбутали палатките и шатрата. Протестиращите заявиха, че по това време в тях е имало няколко души, сред които и спящо момиче. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Те твърдят, че по палатките са се хвърляли и камъни. NOVA се свърза с един от участниците в акцията – Георги Флоров. Той отрече тази информация. По-късно през деня даде и брифинг, по време на който изненадващо се появиха и част от протестиращите. Стигна се до вербална агресия между тях, а на място беше извикана и полиция.

Протестиращи обсадиха областната управа на София (ВИДЕО+СНИМКИ)

В по-раните часове на деня Георги Флоров и други двама контрапротестиращи преминават през блокадата на Софийския университет. И решават, че ще я премахнат.

„Днес си позволих с Веселин и Николай Георгиеви да отидем до палатковите лагери на протестиращите. И си позволихме да разрушим това което е право на цяла България, защото те са незаконни. Нямат разрешение”, казва Георги.

По това време в палатковия лагер имало четирима души. Един възрастен мъж и две момичета.

 

 

Момичето е 21-годишната Ана Мария. Казва, че е на протестите вече 20 дни. Когато мъжете направили опит да премахнат палатковия лагер, тя спала.

„Бях в палатката. И се ядосах, защото това не е най-доброто събуждане. Да опитат да обърнат палатката, да видят, че тъпчат нещо и да го ритнат, за да видят какво е”, казва Ана-Мария.

С концерт и четене на открито завърши 46-ият ден на протести в София (ВИДЕО)

 

 

Преди няколко дни  в социалните мрежи ММА боецът Станислав Недков – Стъки призова държавата да вземе мерки срещу протестите и се закани, че ако това не се случи, ще организира движение в столицата, което да върне реда. Флоров твърди,  че няма общо с това. Отрича и да е бил член или да е изпратен от политическа партия. А няколко часа след случилото се – контрапротестиращите организираха брифинг, по време на който изненадващо се появиха и част от протестиращите. Стигна се до вербална агресия, беше извикана и полиция.

Въпреки напрежението, контрапротестиращите съобщиха, че не изключват да последва и втори опит за махане на някоя от блокадите в столицата.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.