Хората са в протестна готовност

Пернишкотo село Рударци редовно се превръща в сметище, твърдят местните. Хората потърсиха екипа на NOVA, защото имат системен проблем с извозването на боклуците. Казват, че са готови и за протестни действия, защото не виждат решение. Сред битовите и строителните отпадъци се изхвърлят дори умрели животни.

„Темата с отпадъците е много наболяла за Рударци. Тя не е от вчера, а продължава години наред. Използват ни за сметище. Спират и хвърлят всякакви отпадъци безразборно. Отделно и фирмата за почистване не си върши работата”, обясни местен жител.

 

 

Кметът на Рударци Богдан Богданов посочи, че в момента селото преминава през тежък период. „Имаме проблеми със сметоизвозването и водоснабдяването. Проблемът с отпадъците определено е всяка година и по-скоро през лятото. Тогава селото се утроява откъм жители. По лична карта са регистрирани 1 300, а в момента в Рударци живеят близо 8 000 души”, допълни още той.

Повече гледайте във видеоматериалите. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.