Руският посланик в Германия също не е бил уведомен

Русия не е получила официално нито един документ от Берлин, свързан с предполагаемото отравяне на Алексей Навални, съобщи тази вечер говорителят на Министерството на външните работи на Руската Федерация Мария Захарова, предаде ТАСС. Тя допълни, че руският посланик в Германия не е уведомен за каквито и да било санкции срещу Москва във връзка със ситуацията с Навални, предаде БГНЕС.

ЕС, САЩ, Франция и Великобритания осъдиха отравянето на Навални

"Към сряда, 20.30ч. /съвпада с българскот време - бел. ред./, руската страна не е получила нито един материал по този въпрос: нито по предварително изпратените запитвания, формулирани от Генералната прокуратура, нито по-рано изпратените писма на руски лекари, нито по направените изявления германската страна днес ", каза тя.

Официално: Навални е отровен с "Новичок"

Захарова каза още, че руският посланик в Берлин Сергей Нечаев не е получавал уведомления от германското външно министерство за възможни санкции срещу Руската федерация във връзка със ситуацията с блогъра Алексей Навални. "Абсолютно никой не е казал каквото и да било на посланика", допълни Захарова. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.