Според проф. Антоанета Христова на него има и смислени млади хора, и подстрекатели

„Намираме се в патова ситуация. От една страна имаме протест, в който освен подстрекатели, платени момчета с черни фланелки, има много смислени млади хора, които излизат в името на тяхната представа за промяна. Когато в началото си прегърнал предложената теза за оставка на Борисов и Гешев, моралното вдълбаване става много силно. Ти се чувстваш използван. Тази смислена част на улицата преживява изключително сложен въпрос – как да запази достойнството си”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Симеонов: Вчерашният протест беше фиаското на амбициите на президента

По думите й организаторите на протеста дни наред са провокирали размирната ситуация от снощи.

Според социолога от „Галъп” Първан Симеонов на протеста снощи е имало прекомерна агресия срещу полицията. „Това, което се случи, не е в полза на самия протест. В подобни ситуации има два варианта – или протестът се маргинализира и започва да плаши, или пада правителството. А проблемът на властта не е протестът, а народът”, категоричен беше Симеонов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.