В Брюксел се провежда спешно заседание на Северноатлантическия съвет относно случая

„Цяла Европа е загрижена за инцидента с Алексей Навални”. Това публикува на страницата си в Twitter ръководителят на Европейския парламент Давид Сасоли.

"Руското правителство е длъжно да изслуша Европейския съюз. Цяла Европа е сериозно загрижена от отравянето на г-н Навални с нервен агент. Този случай трябва да бъде разследван изцяло", пише той, цитиран от БГНЕС.

Москва отхвърля всички обвинения, че стои зад отравянето на Навални

В Брюксел се провежда спешно заседание на Северноатлантическия съвет на ниво посланици, свикано по инициатива на Германия, на което представители на тази държава трябва да информират държавите от НАТО за анализите на Навални.

Руската страна заяви, че е заинтересована от разследването на случилото се с опозиционния лидер. Според външното министерство на федерацията Германия не е предоставила никакви доказателства за своята версия за случилото се с блогъра. На свой ред президентът на Беларус Александър Лукашенко обеща да предаде на ФСБ записа на прихванат разговор между неназовани представители на Варшава и Берлин, от който следва, че „отравянето“ на Навални е фалшификация. Малко  по-късно Кремъл съобщи, че записът е предаден на руската ФСБ. 

ЕС, САЩ, Франция и Великобритания осъдиха отравянето на Навални

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.