Установени са седем контактни лица от персонала на училището

Учителка в ОУ „Проф. Димитър Димов” в Ловеч е с положителна проба за COVID-19, съобщиха от Регионалната здравна инспекция, цитирани от kmeta.bg. Преподавателката е класен ръководител на 2-ри клас, но не е имала контакт с децата, тъй като се е почувствала неразположена още на 14 септември и оттогава не е била в училището, поясни директорът на здравната инспекция в Ловеч д-р Анета Винева.

Осем учители с коронавирус в столично училище

По думите ѝ са установени седем контактни лица от персонала на училището - шестима учители и един счетоводител. Те незабавно са отстранени от работа и ще бъдат карантинирани за 14 дни. Ще им бъдат направени и проби за коронавирус. Ако някой от тези учители се окаже с положителна проба, ще се карантинира класът, в който са преподавали.

На директора на училището е издадено предписание за отстраняване на контактните лица от персонала и стриктно спазване на хигиенния и противоепидемичен режим на работа в училището.

Вълчев: 10-15 учители и ученици на ден ще дават положителни проби за COVID-19

Заразената с COVID-19 56-годишна преподавателка е в домашна карантина и лечение. Контактните лица от семейството на територията на областта са двама, а още двама живеят във Велико Търново и са предадени на местното РЗИ за обхващане с карантина и изследване.

Към 14,00 ч. на 17 септември общо установените случаи в област Ловеч са 66, от тях активни са 7, оздравелите са 57 лица, допълват от здравната инспекция.

Ученик от Стара Загора е с коронавирус

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.