Причина за експлозията е техническа грешка

Експлозия разтърси село Ейн Кана в Южен Ливан и в небето се издигнаха стълбове тъмен дим от избухналия пожар, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. По информация на силите за сигурност са ранени няколко души.

Ейн Кана е близо до пристанищния град Сидон. Представител на „Хизбула” потвърди, че е имало експлозия, но не даде повече подробности, а членове на групировката направиха кордон около района на взрива.

Местната телевизия "Ал Джадийд" съобщи, че по първоначална информация експлозията е избухнала в къща, принадлежаща на „Хизбула”. Малко по-късно силите за сигурност информираха, че взривът е станал в оръжеен склад на групировката и е причинен от техническа грешка.

Пламъци обхванаха пристанището в Бейрут (ВИДЕО+СНИМКИ)

Второ денонощие издирват признаци на живот под развалините в Бейрут

Ейн Кана е в района Иклим ат Туфах, на около 50 километра южно от Бейрут. Селото е преден пост на шиитската партия Хизбула и нейната въоръжена милиция в Южен Ливан, предаде ТАСС като цитира ливанския телевизионен канал ОТВ.

Районът е отцепен от полицаи и войници. Свидетел разказа, че е бил близо до селото и е усетил как земята се тресе, предаде Ройтерс. Кадри, разпространени от "Ал Джадийд", показаха разрушени сгради.

Френският президент е на посещение в Ливан

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.