Сред тях има и деца

Седем души бяха убити днес при атентат с кола бомба в Сирия на границата с Турция. Нападението бе извършено в район, контролиран от подкрепяни от Анкара сирийски бунтовници, предаде БТА.

Ранени и разрушения при нов взрив в Ливан

Сирийската държавна информационна агенция САНА съобщи, че седем мирни жители, сред които две деца, са загинали при експлозията в Рас ал Айн. Взривена била кола, паркирана в центъра на града в североизточната провинция Хасака.

Данните бяха потвърдени от Сирийския център за наблюдение на правата на човека - базирана във Великобритания неправителствена мониторингова организация.

Районът е контролиран от подкрепяни от Турция сирийски бунтовнически фракции. Те враждуват помежду си, но и биват нападани от кюрдските Сили за народна защита, отбелязва ТАСС.

Американски войници пострадаха при сблъсък с руски сили в Сирия (ВИДЕО)

На 27 август при взрив в Рас ал Айн бяха убити двама и ранени 10 човека.

Кюрдските милиции бяха изтласкани от този и от други райони в Северна Сирия, след като Турция започна офанзива срещу тях през октомври, припомня ДПА.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си