Клиповете му в социалните мрежи събраха множество положителни коментари

Това е една вдъхновяваща лична история на тийнейджър от ямболското село Дражево. За няколко месеца момчето успява да преобрази себе си чрез спорт и да намери стотици последователи и приятели. Клиповете му в социалните мрежи събраха множество положителни коментари.

Дори в трудни времена, можеш да намериш повод за личностно израстване. Героят в историята е 14-годишният Иван от село Дражево, област Ямбол. Той е ученик в Професионалната гимназия по архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“.

В социалната изолация преди месеци тийнейджърът предизвиква себе си. И от момче зад компютъра, Иван се превръща в активен спортист. Открива уличните тренировки на лостове. Започва да снима напредъка си.

„В началото не можех нито едно набиране да направя, лицеви опори можех само по две-три. Тъй като уча компютърна графика, обработвам снимки и видеоклипове и реших да направя видеоклип, да видя моите резултати. След това може да се каже, че спортът стана част от ежедневието ми”, разказва Иван Иванов.

Вдъхновява и свои връстници също да започнат да спортуват. „Това ми беше и една от целите - да накарам повече хора да тренират, повече хора да имат активен начин на живот”, обяснява Иван.

За няколко месеца тийнеджърът вече има стотици последователи в мрежата.

Не славата обаче е най-голямата му победа, споделя Иван. „Най-голямата победа за мен е да докажа на себе си, че съм издръжлив, че мога да постигна това, за което се старая”, споделя той. Според него е по-трудно да предизвикаш себе си, отколкото другите.

„Има ли желание, има и начин. Това винаги си го повтарям и ако искам да направя нещо, никога не казвам „не, невъзможно е”.”

И призовава и своите връстници: „Да не чакат специалния момент да започнат да тренират. Да започнат от утре, защото спортът е здраве и е добре да водиш активен начин на живот”, призовава Иван.

Репортер: Мира Безус

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.