Вижте какво разказаха Стефан и Максим Иванови в студиото на „Неделята на NOVA”

Баща и син успяха да прекосят Атлантическия океан със собственоръчно направена гребна лодка. Стефан Иванов и 16-годишният му син му Максим прекараха 105 дни в открито море. Въпреки опасностите и стотиците неизвестни в открито море, Стефан успява да предаде страстта си по плаването на своя син. Двамата потеглят на най-голямото приключение в живота си с лодка, направена в гаража. Те са и първите българи, осмелили се да прекосят Атлантика само с гребане.

Как Стефан и Максим сами построиха лодката, с която прекосиха Атлантика (ВИДЕО)

„След като видяхме, че е възможно да бъде направено, решихме да се пробваме”, разказа Стефан Иванов в студиото на „Неделята на NOVA”.

„Човек не изгражда характер за един ден. Стоманата не се калява с едно потапяне в огъня и във водата. Трябват големи усилия, да се пребориш с големи препятствия, за да пораснеш. Когато си извън зоната си на комфорт, тогава се развиваш най-много”, допълва той.

Българите, преплавали Атлантическия океан, с първи разказ за приключенията си

Българи прекосиха Атлантическия океан с гребна лодка (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Много често докато гребеш ти всъщност се движиш назад, защото течението е по-силно от теб. Това беше едно от най-трудните изпитания на цялото приключение”, разказва Максим Иванов.

Със своето пътешествие Стефан и Максим се надяват да популяризират темата за донорството и да накарат повече хора да се замислят за това, че могат да помогнат на околните.

Целия разговор гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.