Засилени проверки за носене на маски в търговски обекти и обществения транспорт

Община Ловеч въвежда вечерен час за непълнолетните като част от мерките за спиране разпространението на коронавируса. От днес деца под 18 години няма да бъдат допускани на обществени места след 22.00 ч. без придружител. Решението е било взето на заседание на Общинския оперативен щаб, съобщават от общинската администрация. Причината за по-строгите мерки е повишеният брой на положителни случаи на заболели и контактни лица. Други населени места в страната, в които също е бил въвеждан вечерен час за непълнолетни от началото на пандемията са Стара Загора, Мъглиж, Панагюрище, Смядово, Смолян, Чепеларе, Белица, Козлодуй и Чирпан. 

 

 

Въвеждат вечерен час за непълнолетните в Гоце Делчев

Сред другите рестрикции са преустановяване на посещенията в клубовете на инвалида на територията на общината за запазване на здравословното състояние на възрастните хора. Преустановява се и допускането на публика при провеждане на спортни мероприятия в Спортната зала на Община Ловеч. Препоръчва се на директорите на училища да въведат аналогични мерки при провеждане на спортни мероприятия в училищните физкултурни салони.

Засилват се контролните дейности по спазване на противоепидемичните мерки в работните помещения на административната сграда на Община Ловеч: завишаване на сутрешния филтър при допускане на служители до работните им места; системен контрол за носене на маски в сградата; ограничаване достъпа на външни лица, с изключение на центровете за административно обслужване, в които лицата да бъдат допускани само с маска и при спазване на необходимата дистанция. 

Проф. Ангелов: Разкриваме Национален логистичен щаб (ВИДЕО)

Община Ловеч ограничава командироването на служители за участие в обучения и други форуми, освен при особена важност. Съвместно с органите на МВР и РЗИ, общината въвежда и засилен контрол по спазване на противоепидемичните мерки в търговските обекти за носене на маски и спазване на дистанция между клиентите.  Препоръчва се на собствениците на търговски обекти да въведат вътрешноведомствен контрол за спазване на въведените от здравните органи мерки.

Белгия въвежда вечерен час заради коронавируса

Община Ловеч препоръчва на превозвачите да не допускат в обществения транспорт пътници без маска, да се спазва необходимата дистанция. Препоръчва се и извършване на дезинфекция на крайните спирки на градския транспорт. Препоръчва на собствениците на нощни клубове и дискотеки да спазват стриктно разпоредбите на държавните здравни органи за заетост на местата не повече от един човек на един кв. м от общия капацитет. Препоръчва на ръководствата на народните читалища да преустановят репетиционния процес на певческите групи до края на месец октомври 2020 г.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си