Тя бяха призовани да спазват правилата от председателя Цвета Караянчева

Скандал в парламента заради коронавируса. Депутатът от БСП Драгомир Стойнев е дал положителна проба, а председателят на Народното събрание се закани да гони депутати, ако не слагат маски.

Стойнев обяви през Facebook, че е дал положителна проба за COVID-19. „Извинявам се за тревогата, която създадох на мнозина! Бъдете отговорни, грижете се за себе си, за семействата си и за хората, с които работите!”, написа той.

Колегите му решиха, че няма нужда да слагат предпазни маски, което доведе до напрежение в пленарната зала.  „От групата на БСП има човек с 2 положителни проби и виждам техният говорител Александър Симов да влиза и да пръска евентуално коронавирус”, заяви Петър Попов от „Обединени патриоти”.

СПОР В ПАРЛАМЕНТА: БСП критикува, а здравният министър - отговаря

„Виждам двама депутати от БСП без маски, моля ви да си сложите маските или напуснете залата”, каза Цвета Караянчева.

От ръководството на парламентарната група не дадоха информация дали депутати от левицата ще бъдат поставени под карантина. „Не съм бил в тесен контакт, но не виждам не знам какво толкова извънредно има. Хората боледуват и депутатите не правят изключение. Аз нося маска в залата. И няма лошо да се сложи, това е една допълнителна мярка”, каза Румен Гечев.

 Депутатът Драгомир Стойнев е дал положителна проба за COVID-19

От ГЕРБ обявиха, че техни депутати не са били в пряк контакт със заразения депутат. „Отговорното поведение изисква всички да пазят себе си и околните и е изключително лош знак, когато народни представители демонстративно погазват правилата и нормите”, заяви Даниела Дариткова.

А други поискаха РЗИ да контролира по-строго. „Депутатите са длъжни да спазват правилата така, както всички останали граждани. Това поведение подлежи на санкции, така че властите просто трябва да санкционират тези, които не спазват”, категорична бе Нигяр Джафер.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.